Abonnements­vilkår

Vilkårene gjelder for bestilling og bruk av abonnement og digitale tjenester på Lillesands-Posten, en avis i Polaris Media Sør. Som abonnent på Lillesands-Posten har du tilgang på alt vårt innhold i elektronisk utgave (eAvis) og på vår nettavis. Papiravisen blir levert tirsdag og fredag. Du får også tilgang til vårt elektroniske arkiv med aviser fra 2012 og frem til i dag.
Aldersgrensen for å bestille abonnement er 18 år.
For å få tilgang til alt innhold digitalt fra Lillesands-Posten må du registrere deg som digital bruker på Lillesands-Posten.no. Du gjør det ved å fylle inn dine personlige opplysninger og velge ditt brukernavn og passord. Gjennom Lillesands-Posten Min side kan du administrere ditt abonnement.
Vilkårene gjelder for både privat- og bedriftskunder. Transaksjonen gjøres med:

Lillesands-Posten AS
c/o Agderposten AS
Postboks 8, 4801 Arendal
Tlf: +47 37 26 95 00
Foretaksreg: NO 970 913 939 MVA
E-post: kundeservice@lp.no
https://www.lp.no
Bankkontonummer: 28500705126

Abonnement

Abonnementet betales forskuddsvis og løper inntil vi mottar oppsigelse, og uansett ut den betalte periode. Ved slutten av en abonnementsperiode vil abonnementet automatisk bli forlenget med en lengde lik den forrige.
Abonnementet skal betales i henhold til forfallsdatoen på fakturaen. Kommer betaling for sent, påløper den til enhver tid gjeldende lovbestemte forsinkelsesrente. Dersom tilsendt inkassovarsel ikke blir betalt innen angitt betalingsfrist oversendes kravet til inkasso og lovhjemlede inkassokostnader kan påløpe.
Abonnement kan sies opp med virkning fra neste abonnementsperiode, med varsel senest 3 virkedager før ny abonnementsperiode starter.
Ved oppsigelse løper abonnementet ut perioden du har betalt for, men blir ikke fornyet. Gjenværende beløp refunderes ikke. Ved oppsigelse av abonnement i bindingstid tilkommer et sluttoppgjør for den perioden du har oppnådd en prisfordel, tilsvarende den rabatten som er gitt på et abonnement uten bindingstid.
Ved uteblitt betaling stoppes avisleveringen og den digitale tilgangen og vi fakturerer restregning for levert periode. Du kan velge å stoppe papiravisleveringen i en periode uten at det påvirker abonnementsprisen eller ditt digitale abonnement. Angrerettloven gjelder.

Priser

Se gjeldende priser her
Levering av papiravis i Norge er gratis. For levering av papiravis i utlandet tilkommer Postens portotillegg.
Ønsker du faktura i posten tilkommer et gebyr på kr 35,- pr faktura. Ved betaling med Avtalegiro, E-faktura eller kort tilkommer det ingen gebyr. Opprettelse av AvtaleGiro gjøres på Min side (menyvalg "Abonnement") eller via din bankforbindelse. Elektroniske trekk som ikke betales innen fristen får betalingspåminnelse med et fakturagebyr i posten.
Lillesands-Posten forbeholder seg retten til når som helst å endre prisen på det løpende abonnementet. De nye prisene kunngjøres i avisen og på hjemmesiden, senest 14 dager før iverksettelse. De nye prisene gjøres gjeldende fra fastsatt dato for alle typer abonnement.

Betaling

Du kan kjøpe abonnement på Lillesands-Posten på Lillesands-Posten.no ved å benytte bankkort/kredittkort eller få tilsendt faktura. Ved kortbetaling trekkes kortet du registrerer for ny periode til du sier opp ditt abonnement hos oss.
Lillesands-Posten benytter PayEx som betalingsløsning. PayEx støtter Verified by Visa-standarden. Les mer om PayEx på www.payex.no. Betalingssidene er sikret med SSL-sertifikat. Les mer på Let's Encrypt. Det betyr at du som kunde har ekstra sikkerhet ved betaling hos Lillesands-Posten. For kjøp i øvrige salgskanaler kan faktura eller elektronisk bankbetaling benyttes.
Dersom innbetaling ikke skjer, forbeholder Lillesands-Posten seg retten til å lukke tilgangen og stoppe avisleveringen med umiddelbar virkning.

Levering

I de områdene avisen blir levert med Lillesands-Postens egne distributører, har vi som mål, men ingen garanti for, å levere papiravisen senest kl. 07.00. For øvrige områder gjelder leveringstidene til Posten eller andre samarbeidspartnere. Avisene leveres på samme sted som ordinær post. Ved uteblitt papiravis etterleveres den kun i eget distribusjonsområde. 7. juli 2020 reduserte Posten antall leveringsdager og leveringsfrekvens vil variere ut i fra dette. Sjekk hvilke dager du har postlevering her
eAvisen er tilgjengelig fra kl. 22.00. Enkelte sider kan unntaksvis avvike fra den trykte versjonen. Temabilag vil kun være tilgjengelig dersom de er utgitt av Lillesands-Posten. Innstikk med andre utgivere vil således ikke være tilgjengelig.
Dersom levering hindres av langvarige tekniske problemer, streiker, lockout eller force majeure av mer enn to dagers varighet, godtgjøres dette med tilsvarende forlengelse av abonnementet. Dersom årsaken til manglende tilgang er knyttet til brukernes egen internettilgang eller problemer med brukernes datautstyr/software, ytes ingen godtgjørelse.
Ved endring av leveringsadresse må Lillesands-Posten kontaktes senest tre virkedager før endringen skal tre i kraft. I ferier tilbyr vi gratis flytting av avisen til leveringssted i Norge. Papiravisen kan omadresseres i inntil 4 uker, eller vi kan oppbevare avisene hos Lillesands-Posten. Du kan selv registrere din endring på https://les.lp.no.

Min Side

På Lillesands-Postens nettside kan du logge deg inn på Min Side for å administrere ditt abonnement. For å kunne bruke Min Side, må du logge deg inn med brukernavn og passord.
Her kan du:

  • Omadressere avisa, fast -eller midlertidig hvis du skal på ferie
  • Midlertidig stoppe leveringen av papiravisen
  • Se betalingsopplysningene dine
  • Endre betalingsmåte og oppdatere kredittkortopplysninger
  • Opprette Avtalegiro-avtale
  • Sende oss en henvendelse

Brukertilgang

Den juridiske eieren av abonnementet er den som har tegnet det. Abonnenten kan være innlogget på inntil fem enheter samtidig.
Brukernavn og passord til avisens digitale tjenester må ikke deles med andre enn medlemmer av abonnentens husstand og oppholds-adresse. Dersom abonnenten deler brukernavn og passord med andre, eller på annen måte misbruker Lillesands-Postens tjenester, har Lillesands-Posten rett til straks å stenge abonnentens tilgang til disse tjenestene og stoppe avisleveringen uten refusjon av innbetalt abonnementsbetaling.

Rettigheter

Som abonnent av Lillesands-Posten har du tilgang til alt materiale, herunder tekster, artikler, nyheter, foto og video, grafikk og annet som er publisert av Lillesands-Posten. Du kan laste ned og/eller skrive ut en enkel kopi av materialet kun til ditt eget bruk. Avfotografering, nedlasting eller kopiering med sikte på gjenbruk er ikke tillatt.

Informasjonskapsler

Her kan du lese om vår cookiepolicy.

Behandling av personopplysninger

Ved å akseptere disse brukervilkårene samtykker du til at Polaris Media Sør inkludert Lillesands-Posten og våre øvrige aviser kan behandle dine personopplysninger i tråd med følgende retningslinjer og vår personvernpolicy.

Hvilken informasjon samler vi inn?

Polaris Media Sør lagrer og bruker opplysninger om navn, fødselsdato, e-post-adresse, gateadresse og telefonnummer, samt opplysninger om eventuell annen regningsbetaler. I tillegg lagres informasjon om bruk av tjenestene, herunder hvilke tjenester du bestiller, hvilke nettsider som besøkes, informasjon om geografisk posisjon og teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling.
Polaris Media Sør kan velge å sammenstille trafikkdata som er tilgjengelige ved hjelp av cookies med informasjon fra brukerprofilen. Dette gjør vi for å tilpasse innhold til ditt brukermønster og gi deg best mulig brukeropplevelse.

Hva bruker vi dine opplysninger til?

Opplysningene brukes av Polaris Media Sør for å gjennomføre avtalen med deg og til å forbedre og videreutvikle tjenestene. Vi behandler også personopplysninger for å få større kunnskap om brukerne våre, slik at vi kan levere tjenester, anbefalinger, innhold, annonser og markedsføring som er tilpasset dere. I tillegg vil opplysningene kunne bli brukt til analyse for å forstå markedstrendene og for å begrense misbruk av tjenestene.
Dine personopplysninger videreselges ikke og benyttes ikke for andre formål, uten eget samtykke til dette fra deg.

Deling av din informasjon

Polaris Media Sør kan dele opplysninger om din bruk av tjenestene med andre selskaper eid av oss og de avisene vi har et gjensidig partnerskap med. Formålet er tilsvarende det vi har beskrevet i disse avtalevilkårene. Opplysningene kan utleveres til tredjepart i den grad det er nødvendig for at Polaris Media Sør skal kunne gjennomføre avtalen med deg, eller i lovbestemte tilfeller.

Hvordan kan du administrere eller slette informasjon om deg selv?

Vi lagrer ikke personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Du kan når som helst kreve innsyn i opplysningene og endre opplysninger på Minside. Du kan også kreve at de slettes, med mindre opplysningene er nødvendige for å gjennomføre avtaleforholdet mellom deg og Lillesands-Posten, eller opplysningene er lovpålagt.
Ved å godkjenne disse vilkårene, samtykker du også til vår
personvernerklæring.

Samtykke til markedsføring

Som aktiv og betalende kunde hos Polaris Media Sør vil vi kunne ringe deg, samt sende deg tilbud og annen relevant informasjon basert på opplysninger vi har om deg som kunde. Vi anser deg å være aktiv kunde 365 dager etter siste aktive abonnement. Markedsføringen vil være i form av nyhetsbrev, e-post, SMS eller lignende, og kan inneholde tilbud og informasjon på tilsvarende produkter og tjenester.
Hvis du ikke har et aktivt kundeforhold til Polaris Media Sør vil du bare motta elektronisk markedsføring dersom du har gitt særskilt samtykke til det.
Dersom du ikke ønsker å motta slik markedsføring kan du reservere deg ved å klikke på link til avmelding i henvendelsene fra oss.
Hvis du har spørsmål til avtalen, er du velkommen til å kontakte oss:
Telefon 37 26 95 00 og epost: kundeservice@lp.no

Endring av vilkår

Abonnementsvilkårene kan bli endret, og de til enhver tid gjeldende vilkårene er oppdatert på https://les.lp.no/vilkar.
Lillesand 30.04.2021